Vieraskynä: Niina Backman

Hemmottelu

Olen ollut aina huono hemmottelemaan itseäni tai ottamaan aikaa vain minulle. Pysähtyminen on ollut vaikeaa ja mielummin täytän ajan jollain hyödyllisellä esimerkiksi siivoaminen. Se ei ole koskaan tuottanut tuskaa tai ollut milläänlailla vastenmielistä, päinvastoin. Olen kokenut myös, että urheilu esim. lenkkeily on riittänyt tarpeeksi antamaan sen tarvittavan oman ajan.

Helsinkiin, Töölööseen tuli pieni kivijalkaliike, kauneushoitola Lumianna. Päätin vastoin normaalia käytäntöäni mennä kokeilemaan. En ole koskaan ollut erityisesti kasvohoitoja tai hierontoja harrastava tyyppi. Mitään en vihaa niin paljon kuin sitä, että naamaan lätkitään rasvaa ja voidetta kerroksittain kuitenkaan tekemättä mitään konkreettista. Varasin kuitenkin ajan kasvohoitoon. Ihastuin heti rauhalliseen ja ystävälliseen fiilikseen pienessä paikassa. Kasvohoito oli menestys. Lopputulos miellytti ja ennen kaikkea Lumiannan tunnelma oli ihana.

Tästä innostuneena kokeilin Lumiannassa myös Kalevalaista jäsenkorjausta:

”Kalevalainen jäsenkorjaus on vanhaa kansanparannusperinnettä, joka perustuu kineettisen ketjun ja nestekierron tasapainottamiseen asiakkaan omia liikeratoja hyödyntäen. Hoito on kokonaisvaltaista ja auttaa monenlaisiin virheasentoihin ja kiputiloihin kuten iskias, jäätynyt olkapää, tennis- ja golfkyynärpää, skolioosi, nivelrikko, noidannuoli, penikkatauti, päänsärky, huimaus, tinnitus, fibromyalgia ja esim. yläselän nikamien virheasennosta johtuva hengenahdistus. Kalevalainen jäsenkorjaus on lempeä ja tehokas hoitomuoto!”

Kärsimätön kun olen, ajattelin selviäväni tästä tunnissa. Lopulta aikaa hurahti kolme tuntia ja tämän jälkeen tuntui siltä kuin tuuli olisi puhaltanut luiden välistä ja pituutta olisi tullut rutkasti lisää. Ryhti oli suora ja mieli rento. Fiilis oli taivaallinen.

Muutamien käyntien jälkeen kauneushoitola Lumiannan omistaja Annika kertoi unelmastaan tehdä oma kotimainen luonnonkosmetiikkasarja. Annika kysyi, suostuisinko tähän kasvoksi. Oikeastaan hetkeäkään epäröimättä lähdin mukaan, koska arvostan suuresti ihmisiä joilla on unelmia mutta enne kaikkea sitä rohkeutta mitä unelman toteuttaminen vaatii. Mikään ei toteudu itsestään vaan asioiden etteen on tehtävä jotain.

Syntyi SnowAnna:

”Suomen luonto ja metsät sisältävät valtavan rikkauden, jolla voidaan hoitaa kauneutta sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ulkoista kauneudenhoitoa luonnonmukaisilla ja puhtailla suomalaisilla raaka-aineilla edustaa kotimainen SnowAnna -luonnonkosmetiikkasarja. Sarjan vaikuttavina raaka-aineina ovat mm. ravintorikkaat marjat, kasvit ja yrtit, sekä koivunmahla ja hunaja, jotka Pohjolan ainutlaatuisessa ilmastossa saavat todellisen superfood-ominaisuutensa ja ovat siksi niin arvokkaita myös ihonhoidossa. Raaka-aineiden suuri kotimaisuusaste erottaakin SnowAnnan useimmista muista kotimaisista sarjoista.”

Itselleni on tietysti tärkeää, että pystyn seisomaan tuotteen takana ja tämän kohdalla 100 prosenttisesti. Homma on nyt mennyt siihen, että saan metsästää voideputeleita kotona, koska milloinkaan ne eivät ole siellä minne olen ne jättänyt. Välillä Korjaava Seerumi löytyy teinin oman huoneen pöydältä, toisinaan taas Blueberryn kosteuttava kasvovoide pilkistää Loren putkikassista.

On ihana antaa itselleen lupa hemmotteluun. Se ei ole tullut itsestään, vaan olen joutunut sen opettelemaan. Todennäköisesti en edelleenkään, tänä päivänä ottaisi itselleni tarpeeksi aikaa, jos en olisi tutustunut Annikaan. Tämä yhteistyö pakottaa pysähtymään ja vain nauttimaan mutta ennen kaikkea pitämään itsestäni huolta.

 

 

Niinan HERKULLINEN ELÄMÄ -blogia pääset lukemaan tästä: www.niinabackman.com

 

Julkaistu kohteessa Ajankohtaista